Keresés

ICD2 beüzemelése

Megépítés, beüzemelés: a megadott dokumentációk alapján (kapcsolási rajz, alkatrészjegyzék, beültetési rajz, nyákterv) készítsük el a nyomtatott áramkört. Mivel a nyák elég finom és sűrű rajzolatú, ezért pontos és precíz munkát végezzünk.
4. ábra3. ábra2. ábra Az elkészült nyákot vizsgáljuk meg szakadásra és zárlatra! Égessük be a PIC18f4550-be és a 16F877A-ba (lényeges az A-s típus) a megfelelő firmvert valamilyen programozóval. Ezután telepítsük fel az MPLAB-ot, ha még nem lenne a gépünkön, és csak ezután csatlakoztassuk az ICD2-t. Csatlakozás után felismeri a windows, hogy új eszközt talált, és telepítsük hozzá a drájvert.
Ezután indítsuk el az MPLAB-ot és hozzunk létre egy új projektet, vagy nyissunk meg egy létezőt. A Programmer>MPLAB ICD 2 Setup Wizard fülön indítsuk el a varázslót. A kommunikációnál válasszuk ki az USB portot.
A következő felbukkanó ablakban azt választhatjuk ki, hogy honnan kapjon tápot a cél PIC. Ezután az pipálhatjuk ki, vagy sem, hogy az MPLAB betöltődésekor automatikusan csatlakozzon-e az ICD2-höz. Végül pedig arra kérdez rá a varázsló, hogy amennyiben más áramkörcsaládot szeretnénk programozni, mint az előző rákérdezés nélkül töltse-e le a hozzávaló firmvert.
Ezután, ha először használjuk az ICD2-t a 877A-ba lekell tölteni a megfelelő op. rendszert (később ez automatikusan történik). Ehhez a következőt tegyük: a Programmer fülön válasszuk a Download ICD 2 Operating System opciót. A megnyíló ablakban válaszzuk ki a .hex fájlt és töltsük be. Ezután elkezdődik a letöltés a PIC-be, ez eltart pár másodpercig. Ezután az eszköz kész a használatra. A Programmer>Settings ablakban ellenőrizhetjük remekművünk paramétereit!

Találatok: 1416